Är du vår nästa reseledare?

Sugen på snöiga Alptoppar i vinter?

Då kan du vara den vi söker för jobb i franska alperna till vintern!

1) Planerar du att åka ner till franska alperna för att säsonga - spendera en hel del tid i backarna men även                   jobba i form av att hjälpa till och finnas där för gästerna? Läs mer här…

2) Är du en social prick som brinner för service och skidåkning? Vi söker nya medlemmar till UCPA-familjen                 i form av buss/reseledare! Läs mer här...

3) Vill du flytta ner för att jobba under en eller flera säsonger, fylla på ditt CV, förbättra franskan och åka                         skidor på din lediga tid? Läs mer här…

 


1) Säsongsarbete

Vissa av våra orter har ingen svensk personal på plats under säsongen och gästerna kommer inte heller ha någon reseledare från Sverige med sig under veckan. Till dessa orter söker vi personer som kan vara representanter för UCPA Resor, för att hjälpa våra resenärer och oss hemma på kontoret i Sverige.


Vi kräver följande egenskaper:

 • Flytande engelska och grundkunskaper i Franska
 • Framåt och social, har lätt för att ta kontakt med människor
 • Någon form av UCPA-erfarenhet (gärna som tidigare resenär)
 • Ansvarsfull och noggrann
 • Skidintresserad
 • Tillgänglig från december 2022 till april 2023
 • Ett plus i kanten: Tillgång till bil på plats nere i Frankrike och tidigare erfarenhet från serviceyrket

 

Vad innebär arbetet?

Man ska finnas tillgänglig för UCPA Resor (i Sverige), centret och gästerna på orten om det uppstår situationer de inte reder ut själva. På lördagar under ankomst- och avresedagen ska man finnas på plats för att hjälpa till, samt svara på frågor. Du kommer även att assistera på våra transferbussar för flygresenärer från Genève.Någon/några gånger under veckan anordna någon social sammankomst med gästerna (ex. pubrunda). Tanken är att man håller till på en och samma ort, men vissa ströuppdrag kan komma att behövas på närliggande skidorter.
Arbetsuppgifterna kan bli varierande och kan komma att ändras under säsongens gång. Tanken är dock att man som representant ska kunna ägna mycket tid till skidåkning och endast jobba kvällstid, lördagar och ev söndagar.

Man står själv för boende, mat, liftkort etc. och får ersättning från UCPA Resor efter mängden arbetade timmar.

Låter detta intressant?

Skicka oss en genomarbetad och inspirerande ansökan; personligt brev och CV med foto så fort du kan till info@ucpa.se. Ring oss gärna på 031- 711 50 54 om du har frågor angående tjänsten.

Finner vi dig intressant vill vi gärna träffa dig för en intervju!

2) Bussreseledare 

Är du en social prick som brinner för skidåkning? Vi söker nya medlemmar till UCPA-familjen i form av bussreseledare!

Vårt mål är att bussresan till och hem från Alperna ska bli så rolig, smärtfri och kort som möjligt för våra gäster. Vi vill även att veckan nere på centret och i backarna ska flyta på och att resenärerna alltid ska ha någon att vända sig till för frågor, eller bara lite socialt umgänge. Du som reseledare är spindeln i nätet, och finns till för gästerna och bjuder på dig själv bara för att du älskar det. Du behöver inte vara en gud på skidåkning, men ha en vilja att göra varje gästs resa minnesvärd – på ditt eget lilla vis.


Uppdraget
Du kommer att jobba som färdledare på våra bussar till och från Franska Alperna. Väl nere på orten fungerar du som UCPA Resors representant gentemot våra gäster. I ditt uppdrag ingår att umgås och informera gästerna samt hjälpa till vid eventuella incidenter. I uppgifterna ingår också att hålla en god kontakt med den franska personalen på UCPAs center samt förbereda exempelvis inskrivning. Du deltar själv i en skidgrupp under veckan och har, om inga speciella händelser inträffar, möjlighet att åka mycket skidor.

Vi vill helst att du ska:
• Vara över 23 år och ha rest minst två gånger med UCPA Resor till Alperna vintertid i buss, för att känna till och förstå konceptet.
• Tycka om att hjälpa till och skapa gemenskap i en grupp, ge ärlig service och ha god social förmåga. Du är van att ta tag i problem och lösa situationer som kan uppstå.
• Du ska kunna arbeta minst två-tre veckor fördelade under säsongen (vecka 52-14).
• Det är inget krav, men vi fäster stor vikt vid språkkunskaper i franska.
• Du bör ha ett genuint intresse för skidåkning, människor och för Frankrike.

Låter detta intressant är du välkommen med din ansökan senast den 30 september 2022:

---> SKICKA DIN ANSÖKAN HÄR <---

 

Glöm inte att bifoga ett personligt brev, CV och ett foto till din ansökan! Nämn även hur många gånger du rest med oss och till vilka orter. Vi behandlar samtliga ansökningar under oktober och kommer därefter att kalla ett antal sökande på intervju. Har du frågor är du självklart välkommen att kontakta oss på telefon: 031-711 50 54.
 

3) Personal På Plats

Både vi på UCPA Resor och våra center i Franska Alperna ser värdet i att ha svensk personal på plats, då många resenärer som besöker centren faktiskt är svenska. Att jobba för UCPA är kanske inte något för alla, vi ställer krav på att du talar flytande franska, älskar skidåkning och är intresserad av att möta nya människor. Men finner du våra krav utmanande och är beredd att ge järnet, så kan vi garantera upplevelser utöver det vanliga.


Vi kräver följande egenskaper:

 • Någon form av UCPA-erfarenhet (gärna som tidigare resenär)
 • Bra franska och väl bekant med den franska kulturen
 • Erfarenhet från serviceyrke
 • Ansvarsfull och noggrann
 • Skidintresserad
 • Tillgänglig från mitten av december 2022 till mitten/slutet av april 2023
 • Ett plus i kanten: Övriga språkkunskaper, en tidigare, längre utlandsvistelse i form av resande, arbete eller studier och har erfarenhet från hotell- och/eller resebranschen.


Vad innebär arbetet?

Man arbetar under den franska direktionen på ett UCPA-center, mestadels i receptionen. Receptionsarbetets utformning kan variera från center till center, men innebär vanliga receptionsgöromål, såsom in- och utcheckning av gäster med varierande nationalitet och ålder. Även svara på frågor och vara centrets övriga personal behjälplig med information. Man är en i det franska teamet som servar centrets alla gäster, men det kan även ges tid att stötta och hjälpa de svenska gästerna lite extra. Givetvis håller vi i Sverige kontakt med dig under vinter och hoppas på ett gott samarbete.

På plats erbjuds du boende och mat, samt har en lön som räcker till löpande utgifter. Man ska inte räkna med att kunna sätta undan massor på sparkontot, men i gengäld fyller man på erfarenhetsbanken, CV:t och får en minnesvärd upplevelse.


Rekrytering

Vi på UCPA Resor i Sverige är inte din framtida arbetsgivare, men hjälper den franska organisationen att hitta rätt personer. När vi har hittat de personer vi tror skulle passa för uppdraget, presenterar vi dem för våra center, som sedan genomför telefonintervju och beslutar om anställning.

Skicka oss en genomarbetad och inspirerande ansökan; personligt brev och CV med foto så fort du kan till reseledare@ucpa.se. Ring oss gärna om du har frågor angående uppdraget 031- 711 50 54.

Finner vi dig intressant vill vi gärna träffa dig för en intervju.